Известие

Collapse
No announcement yet.

Към майсторите във форума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
    форумът е една говорилня, каквото искаш казваш. абсолютно подкрепям нео за повтарянето. разберете че форумът се задръства точно от това че на всеки му е по лесно вместо да пусне търсачката да види дали няма вече обсъждан неговия проблем и ако не намери да пусне тема и питане, да пусне нова тема. има неща коит са обсъждани по десетки и стотици пъти. на които и да е човек ще му писне да повтаря едно и също. ако якой не вярва да се намисли нещо и да го пусне в търсачката за да види колко еднакви питания и теми ще му излязат. е проблема си е същият, причините са си същите- трябва ли пак да се пише едно и също.
    Не можем да виним и модераторите че не винаги събират всичко в една тема или да прехвърлят мнения , защото това се прави на абсолютно доброволни начала. Пак ще ви повторя че аз лично съм получавал доста съвети по телефон или на лични, и никога не ми е отказано или казано "ела в моя сервиз и ще ти го оправим", напротив чувал съм " направи това и това и ако не се справиш ще ти помогнем"- няма да цитирам имена защото те са многократно цитирани в този форум. колегата Ферарист, ще ви каже например колко време говорих с него по телефона за моя сметка и муказвах каквото знам ,когато си купуваше колата. други също.
    знаете че пишех по темите за селеспийда , защотто отдавна карам такава кола и знам какви проблеми създава и на какво се дълчат част от тях. е честно да ви кажа не м е приятно да повтарям все едно и също и да споря с хора които никога през живота си не са виждали такова нещо но са компетентни.

Колега ОЕМ ,прекрасно знаеш че голяма част от знанията не са обществено достояние, а доста от хората които се занимават с ремонт са достигнали до тях с труд , знания. Има неща които те са открили сами и е нормално тези неща да си ги пазят. това си е ноу хау, дори да няма документ за това. защото не може ако аз съм намерил начин да оправя нещо с цената на много усилия и труд и хората идват при мен защото го правя , да ти споделя на теб и ти да станеш изведнъж супер компетентен по въпроса и едва ли не да обявиш че ти си го открил и аз съм го откраднал от теб. нормално е да застанеш на страната на тези които искат да получат готови решения. Свидетели сме как първият пуснат въпрос от теб беше "откъде се източва маслото на 156 1,8" ( тогава мислех че си правиш майтап), а вече си компетентен по почти всичко от питане. Занаят се краде, не се дава. така е било винаги и така ще бъде. затова има и неща наречени промишлен шпионаж и подобни.
    Ще завърша там където почнах- форумът е говорилня и ние сме тук защото сме съмишленици и влюбени в марката ALFA ROMEO(поне част от нас са такива) Обикновенно имаме по няколко такива и ни е приятно да си говорим за тях
    Не съм на страната на тези с готовите решения. Но да ти кажа не е и нормално в една тема да се пита за еидн проблем и цели 3 години да няма отговор за разрешаването му. Пример е играенето на оборотите в движение. Ми всеки изписа какво ли не и няма решение. Да обаче аз открих решението. И проблема в получаването на информация на ЕКУ за скороста на автомобила. Поне при мен това беше проблема. Някой ме караха да сменям клапани на серво. Други дебитомери,свеши, кабели... какво ли не. А тяколата в движение просто не държеше по-високи обороти, а като я пусна по инерция държи 840 оборота.
    Други казваха МПХ, ТПС ала бала, а те работят. А на тестера в движение показа Vehicle Speed = 0, а аз се движа с 80 км/ч.
    Да си ме чул да питам нещо в скоро време? Аз спирам да питам за квкто и да е било вече. Защото знам, че никой няма да ми отговори компетентно.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

колега потърси добре преди да говориш, защото лично аз съм писал за грешна информаци я за оборотити в ЕКУ -то.
      сега в кръга на шегата- не те чувам а те чета))) (щото ми е забавно) и ми се струва, че последното ти питане беше преди няколко дни.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

И как се оправя въпросния проблем с оборотите и скоростта...... !?
        Alfa156 Against All

Comment

Абе честно да ви кажа голяма мешавица стана, а като гледам решение на проблема няма да има и ше трябва пак да си се ровиме в чужди форуми, където хората си помагат и не се хокат, или ако щете във форума на фиат, където взаимопомощта е доста по на ниво. Пак ви казвам явно много от нас не знаят какво значи думата "форум", а и да знаят, надали го разбират. Обречена кауза тва казвам аз. Комерса преди всичко!

ПС: М/у другото хванах та поразгледах чуждите форуми, завладян от идеята, че може аз па да греша. Интересно не открих много фрази от сорта на "use the searchbar you, m...r f....r" и така нататък. По скоро там знаещите дават директно линк към съответната тема. И още нещо - явно тва с краденето на занаята важи само за нашите жалки балкански държавици, сред хората изпълнени със злоба един към друг, щото в Германия например като живях не беше така. Вие скъпи хора не можете да разберете едно, когато не помогнете на някой, този някой се справя сам, но в него остава злобата, и когато той може да помогне на някой, не го прави за да си го върне и това се разпростира и се превръща в болест. Защо аз например когато карам винаги, ама винаги пускам по една кола пред мене, от тези вдясно, тези същите, които се мъчат да се включат в движението. И ако всеки го прави, няма да има такива задръствания. Колко от вас го правят, драги господа? Стига вече тая злоба. Кво като си търъсил дълго решението на проблема, сподели го, бъди добър към другите и те ще ти го върнат рано или късно...
          Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
          Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

Първоначално публикувано от radop Покажи съобщение
            Абе честно да ви кажа голяма мешавица стана, а като гледам решение на проблема няма да има и ше трябва пак да си се ровиме в чужди форуми, където хората си помагат и не се хокат, или ако щете във форума на фиат, където взаимопомощта е доста по на ниво. Пак ви казвам явно много от нас не знаят какво значи думата "форум", а и да знаят, надали го разбират. Обречена кауза тва казвам аз. Комерса преди всичко!

ПС: М/у другото хванах та поразгледах чуждите форуми, завладян от идеята, че може аз па да греша. Интересно не открих много фрази от сорта на "use the searchbar you, m...r f....r" и така нататък. По скоро там знаещите дават директно линк към съответната тема. И още нещо - явно тва с краденето на занаята важи само за нашите жалки балкански държавици, сред хората изпълнени със злоба един към друг, щото в Германия например като живях не беше така. Вие скъпи хора не можете да разберете едно, когато не помогнете на някой, този някой се справя сам, но в него остава злобата, и когато той може да помогне на някой, не го прави за да си го върне и това се разпростира и се превръща в болест. Защо аз например когато карам винаги, ама винаги пускам по една кола пред мене, от тези вдясно, тези същите, които се мъчат да се включат в движението. И ако всеки го прави, няма да има такива задръствания. Колко от вас го правят, драги господа? Стига вече тая злоба. Кво като си търъсил дълго решението на проблема, сподели го, бъди добър към другите и те ще ти го върнат рано или късно...
            Точно така колега!!!!!!И двамата сме на едно мнение...
            П.С.Май всичките българи трябва да се изнесат извън пределите на родината ни за известно време и после да се върнат...и тогава ще има резултати!
            Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

..... Пак ви казвам явно много от нас не знаят какво значи думата "форум", а и да знаят, надали го разбират. ..............
              по скоро не знаят откъде излиза тази дума и кое се нарича с това име......то си е конкретно нещо и не се нуждае от разбиране....

ПС: М/у другото хванах та поразгледах чуждите форуми, завладян от идеята, че може аз па да греша. Интересно не открих много фрази от сорта на "use the searchbar you, m...r f....r" и така нататък. По скоро там знаещите дават директно линк към съответната тема.
              А дали тези знаещи са професионални автомонтьори или са хора които са направили нещо и го споделят. тук темата ти още отначало е ориентирана към "професионалистите"

И още нещо - явно тва с краденето на занаята важи само за нашите жалки балкански държавици, сред хората изпълнени със злоба един към друг, щото в Германия например като живях не беше така.
              Психология. Не сравнявай двата манталитета! Злобата идва от зависта, че някой друг е успял и може нещо, а ти не можеш. Но никой не си прави труда да опита. Иска да получи всичко наготово ако може. Само че никой не е виновен че е успял а другият не е. Всеки сам си е виновен за успехите и провалите.и успехитена никого едно е споделяне а друго е професионален съвет.

......... сподели го, бъди добър към другите и те ще ти го върнат рано или късно...
              Едно е споделяне а друго е професионален съвет.

Извинявай Марто, пуснал си пост докато пишех- Ако това за което говориш можеше да стане..... Ама уви манталитет се променя трудно.

ПС Моля някой от модераторите да премести тази тема в общия раздел защото мястото и според мен не е в 156/147/GT
              Last edited by fiore; d.m.y г., 12:24.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

ПС: М/у другото хванах та поразгледах чуждите форуми, завладян от идеята, че може аз па да греша. Интересно не открих много фрази от сорта на "use the searchbar you, m...r f....r" и така нататък.
                Имам бан на един ник в Алфаоунър, точно заради това......даже са и по лоши......там ме пратиха по един не особенно любезен начин да ползвам търсачката, след 2-3 поста пак ме пратиха, а аз него ден бях лабилен....
                Но това не е нещо което ме стресна особенно, все пак на теория предпочитам да нямам бан тука, отколкото там.....
                Вие скъпи хора не можете да разберете едно, когато не помогнете на някой, този някой се справя сам, но в него остава злобата, и когато той може да помогне на някой, не го прави за да си го върне и това се разпростира и се превръща в болест.
                Въпрос на характер драги......аз ако за нещо се блъскам месец- два, и изненадващо да речем открия панацеята за клатенето на оборотите, и знам че е нещо което само аз знам, няма да ме фане сън докато не го пусна на аудиторията тука, и ще изпитам чудовищно удволетворение че съм допринесъл с нещо за по приятното изживавяне при шофиране......ще имам злобата че не знам какъв е проблема, и ще я имам за да го открия сам, но не и злобата да не го споделя.....
                Така че това ти твърдение не може да се отнася за цялата аудитория, а за открита обида ще се счита ако го персонализираш.....
                Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 13:00.
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

за теб знаем))) благодаря пак за линковете които преди време ми прати
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                    колега потърси добре преди да говориш, защото лично аз съм писал за грешна информаци я за оборотити в ЕКУ -то.
                    сега в кръга на шегата- не те чувам а те чета))) (щото ми е забавно) и ми се струва, че последното ти питане беше преди няколко дни.
                    И къде си писал? Аз не можах да намеря решение на проблема тук във форума. Само догатки. И на скоро питах за работата на мотора. А не как да оправя това или онова.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      цели 3 години да няма отговор за разрешаването му. Пример е играенето на оборотите в движение. Ми всеки изписа какво ли не и няма решение. Да обаче аз открих решението. И проблема в получаването на информация на ЕКУ за скороста на автомобила.
                      Бе не е точно така Аз решението го намерих тук и то беше - почистване на дроселовата клапа. Вече 9 месеца не са мръднали. Във въпросната тема не малко пъти е ставало дума, че проблемът се решава по различен начин. При теб така се е оправило, при друг може и да не се оправи по този начин.
                      Просто няма универсално решение, което да важи за всички

Не бих се наел с мнението, че за 3 години по този случай няма решение...
                      Last edited by wwweb; d.m.y г., 15:29.

Comment

Първоначално публикувано от wwweb Покажи съобщение
                        Бе не е точно така Аз решението го намерих точно тук и то беше - почистване на дроселовата клапа. Вече 9 месеца не са мръднали. Във въпросната тема не малко пъти е ставало дума, че проблемът се решава по различен начин. При теб така се е оправило, при друг може и да не се оправи по този начин.
                        Просто няма универсално решение, което да важи за всички
                        Както и да е. Айде аз не съм прав да речем. Нямам нищо лично към никого. И никога не съм бил За идеята някой да е длъжен да помага на другите. Всеки има право на собствен избор.

Comment

Извън това, което говорим, но днес бях в Алекс Ауто за пружини и каква бе изненадата ми като разбрах че в момента имат неква зверски яка цена на горен носач - оригинален - 98.00лв, та веднага си купих. Да знаете, ако некой се е отчаял от тропкане на тампони, шарнири и т.н.
                          Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
                          Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

Добре де,хващам се за поста с горните носачи.Ако ти отговорят,въпреки всичко писано в стари теми,че тропането примерно е от тях ще можеш ли да си ги смениш сам?Май не...Ако можеш(имаш инструменти,условия,умения и т.н)нямаше да питаш,а сам щеше да си я диагностираш...В крайна сметка пак отиваш в сервиз.

На мен лично никой не ми е отказвал информация.Все пак зависи как питаш.
                            На една от предишните ми Алфи, Лисан по телефона ми е обяснявал как да я зацепя,опъна ремъка, да сменя вариаторния кит и т.н.Имам предвид буквално по телефона - аз съм пред разглобената кола в Монтана,а той в Сф.Дори не сме се познавали тогава.
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Предполагам че мога да дам мнение по темата,споменат съм все пак. Аз лично ВИНАГИ съм отговарял на лични и по телефона на въпроси свързани с дадени проблеми!! Някой път вярно след 2-3 дни но не съм пренебрегнал никой който е преценил че мога да му бъда полезен с нещо. Не си мислете че аз и моите колеги споменати по горе нямаме желание да помогнем с каквото можем и да даваме мнения по всяка тема. На мен лично не ми остава никакво време за форума,поглеждам само личните,една две теми и това е!! Все пак и ние имаме личен живот,различен от Алфа Ромео!!! Извинявам се на тези,на които не съм им бил полезен. ИЗВИНЕТЕ!!!!
                              RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                              0899832271 Сашо

Comment

Working...
                              X